Paardencoach: het paard is jouw spiegel.

Hoe gaat een sessie paardencoaching?

Voordat we gaan beginnen hebben we kort telefonisch contact. Dit natuurlijk om een datum en tijd te prikken en om even bij elkaar af te stemmen wat we van elkaar verwachten. Met de gegevens die ik op dat moment van jou heb gekregen maak ik het coach contract, zoals hieronder beschreven. 


Stap 1: Kennismaking en coachvraag

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, ontmoeten we elkaar op een van de locaties waar ik coach. Onder het genot van een kopje thee maken we kennis en gaan we in gesprek over je coachvraag. Mocht je die nog niet duidelijk hebben voor jezelf, dan help ik je om tot een goede vraag te komen.  


Stap 2: Kennismaken met de paarden

Daarna gaan we kennismaken met de paarden zodat jij aan de paarden kunt wennen en zij aan jou. Ondertussen praten wij verder over jouw coachvraag. Daarna nemen we het paard mee naar buiten om aan het werk te gaan met jouw vraag.


Stap 3: Aan de slag!

Daarna gaan we aan de slag  met je coachvraag. Afhankelijk van je vraag doen we een of meerdere oefeningen om het antwoord op jouw vraag te vinden. Door het teamwerk tussen jou, mij en het paard, kom je zelf tot inzichten waar je mee verder kunt. 


Stap 4: Nabespreking

Na afloop bespreken we hoe de sessie is verlopen, welke inzichten je hebt gekregen en wat je volgende stappen zijn. In totaal zal de hele sessie een uur tot 1,5 uur duren. 


Coachovereenkomst
Ik werk met een coachovereenkomst. Daarin verwerk ik de afspraken die we samen maken, waar we de coaching afspreken en wanneer. Ik beschrijf waar je aan wil werken en hoeveel sessies we daarvoor afspreken. Ook de manier van werken heb ik daarin vast gelegd. In de overeenkomst staat ook dat het jouw proces is, en dat ik werk op basis van gelijkwaardigheid. Natuurlijk ontbreekt de vertrouwelijke behandeling in deze overeenkomst niet.