Het paard is jouw spiegel.

Over mij 

Als kind was ik een echt paardenmeisje. Ik was zo vaak als mogelijk op de manege met paarden in de weer. En dat is altijd zo gebleven. Tijdens mijn opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige maakte ik voor het eerst kennis met paardencoaching. Hier zag ik twee werelden bij elkaar komen: mijn reguliere werk als psychiatrisch verpleegkundige waarin ik zorg voor mensen die psychische problemen hebben, gecombineerd met paarden. Hier ontstond mijn liefde en enthousiasme voor paardencoaching. Helemaal nadat ik zelf mocht ervaren wat voor impact het spiegelen van een paard heeft. 


Paardencoaching is voor iedereen geschikt

Ik heb inmiddels de opleiding tot paardencoach gevolgd en ben er van overtuigd dat paardencoaching voor iedereen iets kan betekenen. Mijn doel is om jou inzichten te geven en te laten ervaren wat die inzichten voor je kunnen betekenen. Omdat het paard reageert op hoe jij je voelt (en reageert op hele kleine signalen, die wij als mensen verleerd zijn om te zien), ervaar je meteen het verschil wanneer je je gedrag, je gevoel of je gedachten verandert. Die ervaring neem je mee en maakt dat je sneller bij de oplossing van je coachvraag komt.


Als paardencoach sta ik voor gelijkwaardigheid, samenwerking en eerlijkheid. Ik ben er om jou te begeleiden om naar jezelf te kijken en je met behulp van de paarden inzichten te laten ontdekken, die je bij de oplossing van je vraag of probleem brengen. Eerlijkheid betekent ook dat ik het zal aangeven als ik denk dat paarden-coaching voor jou niet de beste oplossing is. Ik help je dan om bij de juiste coach / hulpverlener terecht te komen.